Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin Suriye'deki gelecekteki gelişmelere yönelik tavrını açıkladı. Altun, demokratik, çoğulcu ve huzurlu bir Suriye'nin inşasında Türkiye'nin tüm gücüyle yer alacağını vurguladı. "Bundan sonraki süreçte de tüm etnik, dini ve mezhebi grupların dahil olacağı demokratik, çoğulcu, huzurlu ve müreffeh bir Suriye'nin inşa edilmesinde Türkiye olarak elimizden geleni yapacağız." dedi. Altun, Türkiye Yüzyılı: İletişimin Yüzyılı temalı "2. İletişim Şurası Hazırlık Çalıştayı"na katılmak üzere düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmasında, İletişim Başkanlığı'nın kurulduğu günden bugüne ulusal ve uluslararası düzeylerde birçok projeyi hayata geçirdiğini belirtti. Her bir başarıda Türkiye adına gurur duyduklarını ifade eden Altun, Türkiye'nin dünya çapında etkili bir iletişim stratejisi izlediğini söyledi.

"Küresel medya düzeni hakikat krizini derinleştiriyor"

Altun, küresel medya düzenine yönelik eleştirilerde bulunarak, bu düzenin "gerçekle yanılsama" arasındaki çizgiyi belirsizleştirdiğini belirtti. Medya kartellerinin, küresel adaletsizliği ve sömürü düzenini destekleyen içerikler ürettiğini ve bu durumun dünyadaki zulümleri görmezden gelmeyi amaçladığını vurguladı. Özellikle Gazze’de yaşanan soykırımın küresel medya tarafından örtbas edilmeye çalışıldığını dile getiren Altun, bunun kasten yapılan bir vicdansızlık olduğunu ifade etti.

Bakan Fidan, İİT olağanüstü toplantısına katılacak Bakan Fidan, İİT olağanüstü toplantısına katılacak

Türkiye'nin barışçıl diplomasi stratejileri

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı, Türkiye'nin dış politikada barışçıl ve insani bir yaklaşım benimsediğini, son yıllarda Afrika ve Orta Doğu'da önemli diplomatik başarılar sağladığını belirtti. Özellikle Etiyopya ve Somali arasındaki ihtilafın çözülmesinde Türkiye'nin arabuluculuğunun önemli bir rol oynadığını ifade eden Altun, Türkiye'nin dünyadaki barışa katkı sağlamak için her türlü diplomatik aracı kullanmaya devam edeceğini belirtti.

Dezenformasyonla mücadelede kararlılık

Altun, dezenformasyonla mücadeleyi önemli bir alan olarak gördüklerini belirterek, bu konuda büyük bir kararlılık gösterdiklerini ifade etti. Türkiye'nin dezenformasyonla mücadele merkezinin, ülkeye yönelik 2 binin üzerinde yalan haberi ve kara propaganda girişimini bertaraf ettiğini açıkladı. Ayrıca, Türkiye'nin dijital bağımsızlık ve siber güvenlik alanındaki projelerine öncelik verdiğini söyledi. Altun, 22 yıl aradan sonra nisan ayında gerçekleştirilecek "İletişim Şurası"nın Türkiye’nin iletişim alanındaki vizyonunu daha da güçlendireceğini belirtti. Şura kapsamında 16 farklı çalışma grubunda 425 iletişim profesyonelinin görev alacağı ve Türkiye İletişim Modeli'ne uygun bir rehberin hazırlanacağı bilgisini verdi.

Kaynak: Haber Merkezi